Ik schreef al eerder over onze zoektocht naar een school voor Jackson. In België mogen kinderen vanaf 2,5 jaar naar school. Bij de onthaalmoeder is Jackson nu één van de oudste en hij is wel toe aan meer uitdaging. We hebben inmiddels verschillende scholen bezocht. We gaan later deze maand nog naar een dovenschool kijken, maar dat is ver van huis, en ik vind Jackson nu nog te jong om die afstand iedere dag te bereizen.

Bij vrije basisschool De Klimtoren in ons dorp hadden we eigenlijk direct een heel goed gevoel. Het team staat open voor onze situatie en de eventuele aanpassing/ondersteuning die Jackson nodig zou hebben. Vanochtend mocht hij al eens kennis komen maken met de klas en de juf. Héél spannend. Ook voor mij en zijn vader.

Ik schrok best wel van de drukte en het lawaai in de klas. Maar Jackson liep nieuwsgierig mee naar binnen en zag direct van alles om mee te spelen. Zoveel leuke dingen en zoveel kindjes, hij was duidelijk onder de indruk. Toen wij de papieren in orde gingen maken nam de juf hem mee aan de hand en in de kring. Een beetje beduusd nog zat hij daar in zijn nieuwe klas. Wat is het toch een flinkerd! Ik blijf me erover verbazen hoe gemakkelijk hij met nieuwe situaties omgaat. Ook op het schoolplein, met al die spelende kinderen. Daar liggen wij best wakker van, gaat hij zich daar wel staande kunnen houden? In zijn geval letterlijk en figuurlijk. Maar hij liep resoluut naar de glijbaan en daarna hop op de driewieler. Die kleine onstabiele peuter van ons, met zijn CI’s en zonnebril op…

Eind mei zal Jackson dan echt starten, aanvankelijk alleen de ochtenden. Het is dan nog een paar weekjes tot aan de grote vakantie, ideaal om eens te testen en zien hoe het gaat. Het is tenslotte voor ons, Jackson en de school allemaal nieuw.

Op woensdag gaat hij ook nog steeds naar de opvang voor dove en slechthorende kindjes in Breda. Ik vind het contact met andere dove en slechthorende kinderen heel belangrijk en ook het aanbod van gebarentaal. Bovendien vindt hij het daar superleuk.

Spannende, nieuwe tijden dus. Ik hou jullie op de hoogte!