Het komt waarschijnlijk omdat Rotterdam mijn eerste échte grote stad was. Ik wilde niets liever dan het dorp ontvluchten waar ik ben opgegroeid. Na de middelbare school zat ik 2 jaar op school in Rotterdam, een stad met wolkenkrabbers en een skyline, ik vond het geweldig! Nog steeds trek ik graag naar Roffa, zo ook afgelopen weekend nog eens. Voor Jackson is de grote stad ook een goede beleving. Geluiden die hij thuis (op het platteland) niet snel hoort komen hier wel voorbij. Per toeval kwamen we een brandweerwagen, politieauto en ambulance tegen, allemaal met gillende sirenes. Dan zie je hem écht kijken ‘wow’. Ook gebaren die we hier in het dorp weinig moeten gebruiken: stoplicht, tram, trein, boot, brug. Fijn om dat ook in het echt te kunnen laten zien, niet enkel uit een boekje.
Als je op zoek bent naar parent friendly adressen in de stad: Kleine Rotterdammer verzamelt alle tips voor je. Sommige dingen veranderen echter niet, de buurt rond de Witte de Withstraat is en blijft een aanrader. Vroeger hingen we er al rond vanwege de coole skaters, nu vind je er tal van leuke eet- en winkeladresjes (en die skaters zijn er nog steeds trouwens). Hotel-restaurant Bazar is een klassieker. Supermercado is gezellig en no-nonsense. Dat is eigenlijk overal in Rotterdam zo, die mentaliteit (niet lullen, maar poetsen), ik hou daarvan. Collectiv. by Swan is een conceptstore gevuld door ongeveer 20 kleine ondernemers, ze hebben ook een leuke selectie van kinderkleding.
Vanuit de Witte de Withsteek steek je de Schiedamsekade over naar Leuvehaven en daar kan je de watertaxi nemen naar Hotel New York. Een aanrader, het is een kort maar stevig ritje zullen we maar zeggen! Jackson vond het fantastisch. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op de kade bij Hotel New York. Kinderen kunnen er lekker rennen en spelen, met zicht op de Erasmusbrug en de Euromast.
Deze keer hadden we er jammer genoeg geen tijd meer voor, maar Jackson (en mama) is ook nogal fan van SUE. Lekkernijen zonder suiker. Een reden om snel weer eens terug te gaan naar Rotterdam. Vanuit België ook dichterbij dan Amsterdam, minder toeristen en je wordt er ook niet steeds in het Engels aangesproken…