‘Human kind. Be both.’ Het zijn 2 zinnetjes waar ik veel waarde aan hecht hier in huis en ook daarbuiten. Ik ben niet heiliger dan de paus, ik vloek ook wel eens, ben kortaf of snauw een geliefde af (sorry Willem…). Dat is menselijk. Maar ik geloof wel echt in het goede van de mens. Ik ben een positivo, altijd geweest. Het maakt het leven leuker, en moeilijke situaties dragelijker. Dat hebben we de afgelopen jaren zelf ook mogen ondervinden.

Verbittering, boosheid, argwaan, jaloezie, ik kan er niet zo heel veel mee. Ik ervaar die gevoelens wel eens, eventjes, en dan probeer ik toch om te denken of het achter me te laten. Door ons verhaal te delen maken we ook zoveel mooie, lieve en aardige momenten mee. Daar kan ik me nog steeds over verbazen. De reacties die ik krijg op de blog, via facebook of instagram. Mensen die me aanspreken in de supermarkt of op het schoolplein. Mensen die geld doneren of zelf een actie opstarten.

Ongeveer een jaar geleden liet één van mijn Instagram volgers me weten dat ze iets wilde doen om geld in te zamelen voor Save Sight Now. De stichting die onderzoek financiert naar een behandeling voor Usher1b. Annewiek. En Annewiek haakt en verkoopt mutsen, sjaals, vesten, plaids, kussens en andere woonaccessoires. Eerst alleen van wol, nu ook van jute. Annewiek haakte het afgelopen jaar al bijna 900 euro bij elkaar! Ik kon het bijna niet geloven toen ze me dat zei. Dat iemand die je niet kent zich zo belangeloos wil inzetten. Wat ontzettend mooi. Wat zijn mensen toch mooi. En aardig.

Het motiveert ons ook om ons extra in te zetten. Na onze verhuizing deden we een Yard Sale, opbrengt voor het goede doel Save Sight Now. Het was ontzettend leuk om een aantal van de trouwe Ushermom volgers te ontmoeten en ze blij te zien vertrekken met hun aankopen. Ook uit het dorp kregen we enthousiaste reacties, ‘volgend jaar toch weer?’ kregen we veel te horen. We broeden op een plan voor 2021!

Met de opbrengst van de Yard Sale en de donatie van Annewiek kunnen we ruim 2500 euro overmaken aan Save Sight Now. Met de Usher Awareness Day in het vooruitzicht (zaterdag 19 september) is dat een fijne gedachte. En een herinnering aan wat mensen samen kunnen doen.

Kindness zit echt niet altijd in de grote gebaren, dat probeer ik ook aan Jackson mee te geven. Als ik hoor dat hij zorgzaam en attent is maakt mij dat veel gelukkiger dan een goed testresultaat. Het accepteren van iets dat je niet kunt veranderen is eigenlijk ook een beetje aardig zijn voor jezelf. Wat niet wil zeggen dat we niet dromen van een behandeling. En wij niet alleen. Onlangs antwoordde de jongste zoon van mijn vriendin op de vraag wat zijn aller-, aller-, allerliefste wens van de héle wereld was als hij alles mocht wensen: ‘Dan is mijn wens dat Jackson geen Usher meer heeft.’ Dat we boffen, met mensen zoals hij en Annewiek om ons heen.

Wil je ook iets bestellen bij Annewiek? Contacteer haar dan via Instagram @ikben_annewiek. Via de hashtag #annewiekmaakt kan je zien wat ze al gemaakt heeft. Al haar opbrengsten gaan naar het goede doel Save Sight Now. Wil je liever rechstreeks doneren aan Save Sight Now? Dat kan ook. Klik dan op deze link. Dankjewel.